آیا شما شخصیتی مدیر و ریسک پذیر دارید و برای زندگی کارمندی ساخته نشدهاید؟ این نوشته به شما کمک میکند حتی اگر دارای شغلی ثابت هستید، در کنارش از خانه کاری را که همیشه آرزویش را داشتید برای خودتان راه اندازی کنید. سپس با پرورش این ایده و رشد کسب و کارتان و ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی درآمد خود را افزایش دهید.
من در این مقاله سعی کردهام هرچه برای راه اندازی یک کسب و کار خانگی لازم است را در اختیار شما قرار دهم. و درحالی که بخشی از تجربیات و مطالعات خودم را دراختیار شما قرار میدهم، آنسوی این داستان تمام بچههای تیم iNextPro از من بدلیل عدم حضور در دفتر بسیار شاکی هستند.

- کسب و کار خانگی چیست؟
- 7 قدم تا شروع کسب و کار خانگی
- 1. ایده خودتان را داشته باشد
- 2. ایده را بسنجید و پرورش دهید
- 3. خیالبافی کنید
- 4. آستینهایتان را بالا بزنید و کسب وکارتان را شروع کنید
- 5. وسایلتان را آماده کنید
- 6. یک سایت یا پیج ایستاگرام با هزینه کم خانگی راه بیاندازید
- 7. بازاریابی محصول خود را شروع کنید
- چگونه برای کسبوکار خانگی خود مجوز رسمی بگیریم؟
- مزایای کسب و کارهای خانگی
- 10 ایده پولساز برای شروع کسب وکار خانگی در دوران کرونا
- نتیجهگیری
کسب و کار خانگی چیست؟
تا همین چند سال پیش ، کار کردن ، فقط یک تعریف داشت اینکه هر روز صبح زود از خواب بیدار شویم. و به برویم سر کارمان و بعد از 8 تا 10 ساعت کار کردن به خانه برگردیم و دوباره هر روز همون آش و همون کاسه! اما با شیوع ویروس کرونا ورق برگشت به ننفع کسب و کار های خانگی و این وسط خیلی از کسب و کار ها زمین خوردند و خیلیها هم پول پارو کردند! شما از کدوم دسته بودید ؟
در دنیای 2020 مشاغل خانگی طرفداران زیادی دارند و بسیار از آنها در حال رواج هستند، این مشاغل بهترین راه افزایش در آمد خانواده ها و مبارزه با فقر و محرومیت حاصل از شیوع کرونا و کاهش نرخ بیکاری می باشد و 15 تا 80 درصد نیاز اشتغال 150 کشور جهان را تامین می کنند. شاید در اولین نگاه این مشاغل پر درآمد نباشند اما می تواند به تدریج خانواده را از فقر و محرومیت برهاند . در کسب و کارهای خانگی مشارکت تمام اعضای خانواده لازم نیست و تنها فعالیت اقتصادی یک یا چند نفر از اعضای خانواده می تواند به این کسب و کارها رونق بخشد.
7 قدم تا شروع کسب و کار خانگی

1. ایده خودتان را داشته باشد
قدم اول این کسب و کار مانند دیگر کسب و کارها از رشد یک ایده شروع میشود. درواقع کسب و کار ما بخشی از زندگی ماست که همانند دیگر روتینها با خلق ایده عجین شده. مثلا همین که به سرتان زد که مقاله ما را مطالعه کنید، خودش یک ایده است. بیشتر اوقات این ایدهها عادی و رومزه هستند، گاهی هم بعضی از این ایدهها ناب و نوآورانه هستند که ارزش تجاری شدن دارند.
این ایدههای تجاری هم بسیار عادی و روزمره هستند و هر روز هزارتایشان در اطراف ما وجود دارند اما بدون اینکه توجهی به آنها داشته باشیم، از کنارشان میگذریم! خب نکته مهمی که به کار ما میآید و ارزش بحث کردن دارد دقیقا همینجاست: این ایدههای دوست داشتنی کسب و کار که دنیا را منفجر میکنند کجا هستند؟ چگونه میتوانم با یک ایده نقلی و ساده را پرورش دهیم؟
بگذارید قبل از اینکه پاسخ این سوال را بدهم یک واقعیت را برایتان آشکار کنم، هیچ کس یک ایده مفید را رایگان در اختیار شما قرار نمیدهد. چون مثل این است که به قول انیشتین از ماهی بخواهیم از درخت بالا برود. در حالی که علاقه و استعداد ماهی در شنا کردن است و قطعا در بالا رفتن از درخت شکست میخورد.
بنابراین قبل از این که کسب و کاری راه اندازی کنید، باید خودتان را به خوبی شناخته باشید و بدانید علاقههایتان در چه زمینه هستند و چه کارهایی را خوب انجام میدهید. شما در طول روز ساعتهای زیادی با شغلتان درگیر هستید، حتی بیشتر از زمانی که با خانوادهتان میگذرانید. زیر پا گذاشتن علاقه و مهارتتان، زندگی شما را جهنم میکند! همش با خود خواهید گفت «اگر فلان کار را انجام میدادم موفقتر بودم.»
البته یک قانون نانوشته در اینجا وجود دارد که تا الان هرگز کسی به شما نگفته بود. این قانون را زمانی متوجه خواهید شد که از تمام عالم و آدم شاکی هستید و داد میزنید «میدونی من چقدر روی این محصول وقت گذاشتم؟! ای مردم باید بخریدش.» که البته همه ما میدانیم زحمتی که کشیدید تا این محصول را با علاقه و مهارتتان بسازید، دلیلی بر فروش بیشتر نیست! مثلا اینکه من به پیتزا علاقه دارم دلیل نمیشود که این علاقه و استعداد من یک استعداد با ارزش تجاری باشد.

آیا مردم از کسب و کار ما خرید می کنند؟
حال این سوال پیش میآید که این مردم جهان حاضراند پولهای نازنینشان را کجا خرج کنند؟ واقعا آنها از کسب و کارها چه میخواهند؟ خیلی ساده است، این مردم دوست داشتنی در پایان روز میخواهند شاد باشند. کسب و کاری که به مشتریان کمک میکند خوشحال باشند و مشکلی از آنها را حل کند، جایگاه بهتری برای موفقیت دارد.
بنابراین میتوانیم به این نتیجه برسیم برخلاف تصور عموم مردم، ایدههای پولساز از مغز افراد خلاق بیرون نمیآیند، بلکه این ایدهها ناشی از توجه آنها به مشکلات زندگی است. به عبارت دیگر به جای اینکه به دنبال ایدههای کسب و کار باشیم باید به دنبال مشکلات بگردیم تا بتوانیم زندگی مردم را بهتر بکنیم و آنها هم حاضر شوند بابت کاری که برایشان انجام میدهیم به ما پول بدهند.
مشکلات همه جا هستندپس ایده ای موفق است که راهحلی برای مشکلات مردم بیابید. به قول راب فیتزپاتریک (Rob Fitzpatrick): «ﻣﺮدم ﻣﺸﮑﻼتﺷان را ﻣﯽﺷﻨاسند وﻟﯽ نمیدانند ﭼﻄﻮر ﺑﺎﯾﺪ آنها را ﺣﻞ کنند.» این وظیفه شماست که به عنوان موسس یک کسب و کار راه حلی برای آنها پیدا کنید.
یا یک مثال خوب که درک مناسبی از نیاز مردم و بازار پیدا کرده بود و توانست موفق شود، موتور جستجوی هوشمند خرید ترب بود؛ از آنجایی که در بازار ایران معمولا قیمتها ثبات خاصی ندارند و هر فروشندهای محصولات خود را با قیمت دلخواه خود میفروشد؛ ترب با هدف شفافسازی قیمتها به وجود آمد تا افراد بتوانند با کمترین هزینه محصولات مد نظرشان را خریداری کنند.

2. ایده را بسنجید و پرورش دهید
تا اینجا پیشنهاد من به شما این بود که وارد زمینه کاری شوید که به آن علاقه دارید و کاری را انجام دهید که در آن مهارت دهید. سپس گفتیم برای یافتن ایده کسب و کار نیازی نیست از خلاقیت خود استفاده کنید. بلکه فقط کافی است مشکلات اطراف خودتان را پیدا کنید و راه حلی برای آن بیاندیشید. حالا که یک ایده یا بهتر است بگویم یک مشکل برای حل کردن دارید، وقت آن رسیده است که باهم بررسی کنیم بینیم آیا با عملی کردن آن موفق خواهید شد یا نه؟
به طور کلی سه ریسک شکست هنگام راه اندازی یک کسب و کار وجود دارد که باید قبل از عملی کردن ایده مطمئن شوید به دام آنها نخواهید افتاد:
- ریسک محصول
- ریسک بازار و مشتری
- ریسک رقبا
ریسک محصول یا خدمات:

نکته قابل توجهی که باید در هنگام برآورد هزینه های کسب و کار خانگی خود در نظر داشته باشید این است که چون هنوز بازده کار شما مشخص نیست، نباید به هیچ عنوان زیاد هزینه کنید. ساموئل کلاسون (Samuel Clason) در در یکی از کتابهای خود به نام ثروتمندترین مرد باِبل میگوید:« شما باید بتوانید مخارج واقعی خود را با آنچه دوست دارید داشته باشید از هم جدا کنید». برای مثال اگر میخواهید یک سایت با طرح دلخواه خود داشته باشید، میتوانید برای شروع یک سایت با حداقل امکانات راه بیاندازید. بعدا که به سود رسیدید آن را گستردهتر کنید و امکانات دلخواه خود را اضافه کنید.

مایک کلوم (Mike Clum) در خصوص کاهش هزینهها در ابتدای کار شرکتش میگوید: «زمانی که تازه کارم را شروع کرده بودم، همه پولی را که درمیآوردم برای خودم نگه میداشتم. همه کارها را ساده انجام میدادم؛ زیرا فکر میکردم که پول کافی برای استخدام کردن دیگران ندارم.» شما هم باید یاد بگیرید خودتان از پس کارهایتان بر بیاید. البته واقعا واقعا نیازی نیست که بلد باشید همه کارها را انجام بدهید. فقط کافی است از هر چیزی کمی سر در بیاورید.
ریسک مشتری و بازار:
بیشتر دلایل شکست کسب و کارهای (خانگی) نوپا مربوط به همین بخش است. حدود 47 درصد از استارتاپهایی که شکست میخورند، توجه زیادی روی بازاریابی و مشتریهاشون ندارند. باید بدانید که مردم به این محصول نیاز دارند؟ چقدر بابت آن پول پرداخت میکنند؟ تعداد مشتریهایش زیاد است؟
البته اگر ایده شما بر اساس حل یک مشکل به دست آمده، تا حد زیادی این ریسک را کاهش دادهاید. اما هنوز نکات زیادی وجود دارد که توجهی به آنها نکردهاید! مثلا در نظر بگیرید متوجه شدهاید افراد زیادی فراموش میکنند موقع خارج شدن از اتاق، لامپها را خاموش کنند. بخاطر همین هزینه برق زیادی پرداخت میکنند. خب شما تا اینجا یک مشکل خوب برای حل کردن دارید و تصمیم میگیرید به آنها لامپ سنسوردار بفروشید تا هزینههایشان را کاهش دهند. اما در نظر نگرفتهاید که این افراد، مگر در موارد نادری که کم کاهش مصرف انرژی برایشان اهمیت داشته باشد، اگر حاضر بودند برای خرید محصول شما پول بدهند، اصلا با پرداخت هزینه برق بیشتر مشکلی نداشتند!

ریسک رقبا:
این ریسک در کسب و کارهای خانگی خیلی ترسناک نیست و خیلی راحت میشود آن را حل کرد. ریسک رقبا به طور کلی میگوید هنگامی که میخواهید کسب و کارتان را راه اندازی کنید، در نظر داشته باشید که چه افراد یا شرکتهای دیگری(خانههای دیگری) در حوزه شما فعالیت دارند و محصولات یا خدمات مشابه شما را ارائه میدهند. آیا میتوانید با این شرکتها رقابت کنید؟ آیا میتوانید محصولی با همان کیفیت یا بالاتر ارائه دهید؟
ممکن است در شرایطی قرار بگیرید که با رقبای نامداری رقابت کنید، دلیلی ندارد پا پس بکشید. بلکه میتوانید یه قسمت از بازار را هدف بگیرید. باید در بازار کسب و کار خود مشکلات و نیازها را بشناسید و راه حلی برای آنها ارائه دهید. از خود بپرسید افراد از چه خدمات یا ﻣﺤﺼﻮﻟﯽ اﺳﺘﻔﺎده میکنند؟ چقدر بابت آن هزینه پرداخت میکنند؟ آیا میتوان یک روش سادهتر جایگزین کرد؟ اگر بخواهند از این روش جدید استفاده کنند چقدر باید هزینه کنند؟ چه دلیلی دارد از روش پیشنهادی من استفاده کنند؟ به این کار بازاریابی جاویژه (به معنی پیدا کردن جای ویژه بازار) میگویند. هدف از بازاریابی جاویژه تمرکز روی تامین کردن یک کالا یا خدمات برای بخش کوچکی از بازار است که کالاها یا خدمات موجود نتوانستهاند نیاز آن بخش را به خوبی برآورده کنند. این را هم در نظر داشته باشید تا وقتی کرونا شیوع داشته باشد، فرصت دارید رقبا را خیلی راحتتر کنار بگدارید.

3. خیالبافی کنید
حال که یک ایده سودآور دارید و میدانید چه محصولات یا خدماتی میخواهید در کسب و کار خانگی خود بفروشید. وقت آن است که دقیقا تعیین کنید به چه چیزی میخواهید برسید! در ابتدای کار باید با آگاهی مشخص کنید مثلا در آینده نزدیک شش ماهه میخواهید به فروش X تعداد از یک محصول در روز برسید. یا حتی کمی بزرگتر فکر کنید. مثلا بگویید در بازه زمان طولانیتر 3 تا 5 ساله میخواهید بازار یک محصول خاص را در دست بگیرید.
اگر میخواهید در کسب و کار خود موفق باشید، انجام این برنامه ریزی برایتان ضرروی است. چرا که نباید مثل یک تکه برگ که با هر وزش باد اینور و آونور میرود، سرگردان باشید. شک و تردید در بیان خواستهها، مهمترین راه شکست است! اگر شما خواستههایتان را ندانید، چگونه میتوانید آنها را بدست آورید؟ اگر تصویر واضحی از روز مورد علاقهتان نداشته باشید، برای ساختن چه شانسی دارید؟ اصلا شاید امروز آن را سپری کردید. کسی چه میداند! یکبار برای همیشه بشینید و اهداف خود را برنامهریزی کنید. در این میان مزایایی که کرونا برای کسب و کارهای خانگی ایجاد کرده، فراموش نکنید!

4. آستینهایتان را بالا بزنید و کسب وکارتان را شروع کنید
والت دیزنی حرف جالبی دارد که میگوید «برای شروع، حرف زدن را کنار بگذارید و فقط شروع کنید!»
من همیشه با این مشکل دست و پنجه نرم کردهام؛ وقتی میخواستم کاری را شروع کنم چندین ماه درگیر تصمیمگیری، بررسی ایده و آماده کردن پیش نیازها بودم.رسما درجا میزدم تا زمانی که داستان راهاندازی سایت DropBox را خواندم و خیلی تعجب کردم که چطور دراپباکس در اتوبوس خلق شد! هیوستون، موسس دراپباکس، درباره شروع کار شرکتش میگوید:
معمولا یک حافظه فلش همراه خودم داشتم که فایلها و چیزهای مرتبط با کارهایم را در آن نگه میداشتم. داستان از جایی شروع شد که داشتم از بوستون با اتوبوس به نیویورک میرفتم. وسط راه متوجه شدم فلش را فراموش کردهام. به خاطر همین خیلی سرخورده شدم چون بار اولم هم نبود. با خودم فکر کردم که دیگر نباید این اتفاق بیفتد. پس بلافاصله لپتاپم را باز کردم و شروع کردم به کدنویسی. اولش اصلا نمیدانستم نتیجهاش قرار است چه بشود اما شروع کار از همان لحظه بود. سپس در عرض دو هفته یک همبیانگذار پیدا کردم و فعالیت خود را رسما شروع کردیم.»
راهاندازی سریع کسب و کار به این دلیل مهم است که میتوانید محصولات/خدمات خود را سریع وارد بازار اولیه کنید. با این کار هر چیزی را که باید یاد بگیرید، در حین کار به صورت تجربی خواهید آموخت. وقتی هنوز محصول/خدمات خود ارائه نکردید در واقع دارید زمانتان را هدر میدهید. چرا که ارزش اصلی هر کسب و کاری، داشتن بهانهای برای درگیر شدن با افراد و مشتریان است و تکامل کسب و کار نیمه دوم کار شماست.
البته مفهوم راهاندازی سریع صرفا به این معنی نیست که چشمتان را رو به همه چیز ببندید و فقط کار کنید، بلکه باید اصولی را که تا الان از مقالات iNextPro آموختهاید، به سرعت، بدون اینکه بیش از حد با آن درگیر شوید فقط انجامش دهید!

5. وسایلتان را آماده کنید
حالا وقت آن رسیده که با عشق وسایل کسب و کار خانگی خود را آماده کنید. اگر در منزل اتاق کار یا حتی میز کوچکی مخصوص کار دارید، حتما آن را فقط برای همین کار در نظر بگیرید و سعی کنید از انجام کارهای دیگر در این فضا اجتناب بکنید. خیلی مهم است مکانی که برای کار در خانه انتخاب میکنید از هیاهوی روزمره دور باشد و کار و زندگی شخصیتان با هم تداخل پیدا نکند. حتی میتوانید گوشهای از پارکینگ یا زیرزمین را به عنوان دفتر کار انتخاب کنید!
ولی اگر کسب و کار شما تولیدی هست، قطعا بیش از یک میز و کامپیوتر میخواهید؛ در این صورت باید توجه داشته باشه که کار در منزل باعث آزار خانواده و همسایههایتان نشود. چون این روزها خیلیها زمان زیادی را در خانه سپری میکنند. همچنین در صورتی که به فضایی برای ذخیره محصولات نیاز دارید، میتوانید از انباری خانهتان استفاده کنید و یا یک جای کوچک و ارزان قیمت برای آن اجاره کنید.
غلامعلی سلیمانی، موسس شرکت کاله، در خصوص پیدا کردن محل کسب و کار خود میگوید:
سال 1356، در مکان فعلی شرکت کاله کارم را شروع کردم. این مکان مال خواهرم بود، میخواستند اینجا را ماهی هفده تومان اجاره بدهند. به خواهرم گفتم اینجا را از شما ماهی بیست تومان اجاره میکنم. گفتند: مگه تو پول داری؟ چه طور میتوانی کرایه بدهی؟ گفتم: نه، از کاری که راه میاندازم پول در میآورم و اجاره را میپردازم. بالاخره همین مکانی را که امروز میبینید از خواهرم اجاره کردم و از صفر شروع کردم.

موارد مورد نیاز هر کسبوکار خانگی:
درباره ایده کسب و کارتان تحقیق کنید.
توانایی هایتان را بسنجید.
درباره محصول یا خدماتتان نیز اطلاعات کسب کنید.
محل کار خود را تعیین کنید.
مشارکت دیگر اعضاء خانواده را جلب کنید.
اسم مناسبی برای کسب و کارتان انتخاب کنید.
اسباب و تجهیزات مناسبی برای کسب و کارتان تهیه کنید.
پوشش مناسب و در خور برای کسب و کارتان فراهم کنید.
یک صندوق پستی به کسب و کارتان اختصاص دهید.
حساب بانکی برای کسب و کارتان باز کنید.
با دوستان و همسایگانتان رک و صادق باشید.
از داشتن کسب و کار خانگی واهمه و خجالتی داشته باشید، بلکه به آن افتخار کنید.
ارتباطات بیشتری با دیگران برقرار کنید.

6. یک سایت یا پیج ایستاگرام با هزینه کم خانگی راه بیاندازید
با این وجود که داشتن سایت، برای کسب و کارتان خانگی بسیار سودآور خواهد بود و میتواند نقش به سزایی در افزایش فروش شما داشته باشد چون با شیوع کرونا خیلیها زمان زیادی در گوگل و فضای مجازی می گذرانند. ولی ساخت سایت بسیار زمانبر، پیچیده و پرهزینه تر از راهاندازی پیج اینستاگرام است؛ شما میخواهید برای خودتان یک سایت داشته باشید؛ پس سراغ یک طراح یا یک شرکت طراحی سایت میروید و سایتتان را به آنها سفارش میدهید. طراحی سایت شما از چند هفته تا چند ماه زمان میبرد. اما قسمت دردناک ماجرا اینجاست که باید چند میلیونی برای سایتتان هزینه کنید.
پس به دنبال راه دیگری میگردید. به یادتان میآید که یکی از دوستانتان در کار طراحی سایت مهارت دارد. با او ارتباط برقرار میکنید. از او میخواهید طراحی سایتتان را بر عهده بگیرد. که ناگهان با پیشنهاد ما کاملا از فضای سایت دور میشوید و متوجه میشوید برای کسب و کارهای خانگی تمرکز روی اینستاگرام چقدر به صرفهتر است! فقط کافی است مقالات ما را درباره فروش و تولید محتوا در اینستاگرام بخوانید.

7. بازاریابی محصول خود را شروع کنید
اگر یک محصول خوب داشته باشید آن را روی طاقچه میگذارید تا خاک بخورد؟ نه! همانطور که ما سینهمان را سپر میکنیم و مقالات خودمان را به شما معرفی میکنیم؛ شما هم باید محصولات یا خدمات خود را به دیگران نشان دهید. اصلا هدف بازاریابی هم همین هست که مشتری را به خوبی بشناسد و بفهمد، تا به این ترتیب بتواند محصولات و خدماتی را ارائه دهد که برای او مناسب باشند و خود به خود فروش بروند.
هر چند که بازاریابی و فروش با هم تفاوت دارند اما بازاریابی باید مشتریان بالقوه را به محصول یا خدمات شما علاقهمند کند و سرنخ فروش به وجود آورد. پس یک نقش اصلی بخش بازاریابی این است که بازار کار را از نگاه یک مشتری بشناسد که مخاطب شرکت است و کمک کند که شرکت به سمتی حرکت کند که خواستهها و نیازهای مشتری مذکور را در آینده برآورده کند. که یعنی کار بازاریابی این است که یک برند را به سمت بخشهایی از بازار و گروههایی از مشتریان هدایت کند که شرکت بتواند در آنها رقابت کند و سود داشته باشد.
چگونه برای کسبوکار خانگی خود مجوز رسمی بگیریم؟
باورکردن این موضوع در ابتدا برای خودم هم غیرقابل هضم بود، اما تمام مشاغل خانگی نیاز به دریافت مجوز دارند. پس پیشنهاد میکنم برای اینکه از نظر قانونی برایتان مشکلی پیش نیاید، حتما نسبت به دریافت مجوزهای مربوطه اقدام کنید. برای ثبت کسب و کار خانگی خود باید به سامانه سازماندهی مشاغل خانگی بروید و فرمهای مربوطه را پر کنید. پس از بررسیهای انجام شده توسط کارشناسان، از شما خواسته میشود به اداره کار و رفاه اجتماعی مراجعه کنید تا ادامه روند اخذ مجوز طی شود.
برای اینکه بتوانید برای کسبوکارخانگیتان مجوز بگیرید نباید جایی شاغل باشید و باید صلاحیت شما در خصوص مهارت و تخصص در حوزه فعالیت کسب و کار خانگیتان تایید شود. همچنین هنگام اعطای مجوز کارشناسان اداره کار از محل کسب و کار شما در خانه بازدید میکنند و در صورتی که مزاحمتی برای همسایهها نداشته باشید، مجوز صادر خواهند داد.
فراموش نکنید هنگام راه اندازی کسبوکار خانگی، اگر میخواهید شخصی را به صورت حضوری یا دورکار استخدام کنید، کارهای حقوقی او را انجام دهید و با او قرار ببندید و میزان حقوق و اضافه کاری و تمام شرایط کاری را تعیین کنید تا بعدا سوء تفاهمی بین تعرفین ایجاد نشود.

مزایای کسب و کارهای خانگی
-
دیگر روز تکراری به خود نمیبینید
کسب و کار خانگی ، همانگونه که اسمش روی کار است ، نیاز به رفتن سر کار مشخصی ندارد و این شما هستید که می توانید در بازه های مختلف زمانی ، کارهای متفاوت رو انجام بدید . بعنوان مثال اگر شما یک برنامه نویس هستید ، لزومی ندارد که هر روز به محل کار برید و یک کار مشخص داشته باشید . می توانید بر اساس پیشنهاد هایی که می شود ، شرکت های مختلف و یا چند مجموعه ی متفاوت رو برای کار کردن انتخاب کنید.
-
آزادی عمل دارید
کسب وکار خانگی به شما آزادی عمل بسیاری می دهد. چرا که شما دیگه یک کارمند نیستید ، بلکه یک انسان مستقل در کسب و کارتان هستید که قدرت انتخاب کار مشخص ، در ازای درآمد مشخص را دارید. بگذارید یک مثال بزنم :
اگه شما یک گرافیست هستید و تصمیم گرفته اید که به جای کارمند بودن در منزل کار کنید ، این آزادی عمل رو دارید که در هر حوزه ای که دلتان بخواهد طراحی انجام بدید . مثلا یک روز پوستر یک کنسرت رو طراحی کنید و روز دیگه طراحی گرافیک یک سایت را در دست بگیرید . در حالی که اگه کارمند جایی خاص باشید ، باید هر روز یک طرح مشترک رو با المان های مشترک طراحی کنید که موجب کسل شدن و روزمرگی در شما می شود.

-
زمان بندی کار به شما بستگی دارد
طبیعی است که هر کارفرمایی و یا هر صاحب پروژه ای ، کارش را در زمانی معین به شما می سپارد . اما این شمایید که تصمیم می گیرید در همان زمان مشخص ، چقدر برای کار او وقت بگذارید . فرض کنید که شما یک ادمین در شبکه های اجتماعی هستید . اگه کارمند یک مجموعه باشید ، باید هر روز در یک ساعت مشخص ، بدون هیچ آزادی عملی ، یک میزان مشخص از کار شبکه های اجتماعی اون مجموعه رو انجام بدهید .
اما اگه کار در منزل رو انتخاب کنید . می تونید هر میزان که بخواهید پروژه دریافت کنید و تصمیم بگیرید که چه وقتی و در چه زمان ، کار رو به کارفرما تحویل بدید . اگه کارفرمایی سه روز به شما مهلت انجام کاری رو واگذار کرد . این شمایید که برنامه ریزی می کنید ، در سه روز کارش رو انجام بدید و یا بگذارید در روز آخر و در کل یک روز کارش رو انجام بدهید و اون دو روز دیگه رو به پروژه ای دیگه بپردازید.
-
هیچ سقفی در کسب درآمد ندارید
این بخش از کسبوکار خانگی ، بیشترین انگیزه را به آن دسته از همراهان iNextPro میدهد که می خواهند یک کسب و کار خانگی داشته باشند. با کارمند بودن در یک مجموعه ، شما یک درآمد ثابت دارید و هیچ وقت فرصت رشد کسب نخواهید کرد . اما وقتی که کار در منزل رو برای درآمدزایی انتخاب می کنید ، می توانید تا بی نهایت درآمد زایی کنید .
این دیگه بسته به مهارت شما و بسته به زمانی داره که شما برای کسبوکار خانگی تان می گذارید. بعنوان مثال، اگه شما برای یک مجموعه صنایع دستی کار می کنید و وظیفهتان تولید سبدهای حصیری است ، بسته به وقتی که پای کار می گذارید ، می توانید از یک سبد تا بی نهایت سبد برای اون مجموعه تولید کنید و درآمدتان را افزایش بدید. حتی می توانید در کنار آن ، سفارش های دیگهری را نیز دریافت کنید که به رشد درآمد شما کمک کند.
10 ایده پولساز برای شروع کسب وکار خانگی در دوران کرونا
1. پرورش گیاهان زینتی و دارویی
پرورش گل و گیاه نیز از جمله کسبوکارهای خانگی است که اگر فضای مناسبی برایش در خانه داشته باشید نهتنها مزاحمتی برای همسایهها ایجاد نمیکند بلکه بسیار چشمنواز نیز هست. منابع خوبی برای آموزش نحوه تکثیر گیاهان آپارتمانی مختلف مانند کاکتوس و بنفشه آفریقایی که سودآوری قابل قبول به همراه دارند در دسترس است و اگر بتوانید شرایط محیطی مساعدشان را فراهم کنید با هزینه معقول میتوانید در این کسب وکار خانگی به درآمدزایی مناسب و بدون دردسر دست پیدا کنید. در کنار این مورد میتوانید با یک سفالگر برای تهیه گلدان در منزل قرارداد ببندید تا ضمن گسترش کسبوکارتان هزینهها را کاهش دهید. سپس با راه اندازی یک پیج اینستاگرام ضمن اینکه اطلاعات کافی از خواص محصولاتتان در اختیار مشتری قرار میدهید، همانند یک عطاری محصولات خود را میفروشید.

2. امور مشتریان و پشتیبانی اینترنتی کسبوکارها
شیوع کرونا موجب شد که بسیاری از کسب و کارها بیش از گذشته به ظرفیت استفاده از نیروهای دورکار فکر کنند و از طرفی سمتوسوی کسبوکارشان را به سمت آنلاین شدن سوق دهند. پشتیبانی اینترنتی کسبوکارها نیز از آن مشاغلی است که بهراحتی از خانه قابل انجام است. تنها ابزاری که نیاز دارید، دستگاهی است که بتواند به اینترنت پرسرعت متصل شود؛ بنابراین با کمی جستوجو حتما با کسبوکارهایی روبهرو میشوید که به دنبال نیرویی برای انجام پشتیبانی اینترنتی به صورت دورکار هستند. البته شاید خیلی درآمد بالایی نداشته باشد، اما مزیتش این است که اگر توانایی کنترل چند کار با هم را داشته باشید، میتوانید برای چند مجموعه همزمان کار کنید.

3. تدریس آنلاین
شاید تا قبل از شیوع کرونا تدریس خصوصی یکی از منابع درآمد کمکی برای افراد صاحب دانش یا هنری مانند زبانهای خارجی، موسیقی، نقاشی، آشپزی و… بود. اما رفت و آمد به خانه کسی که نمیشناسیم، همیشه نگرانیها و خطراتی به همراه دارد. با شیوع کرونا و رونق گرفتن آموزشهای مجازی، این روزها بازار تدریس آنلاین داغ شده است. پس اگر مهارت یا دانشی دارید که میتوانید به صورت تصویری آن را آموزش دهید، بدون نگرانی و دلهره سریعتر دست به کار شوید و با کمک فضای مجازی مخاطبانتان را بیابید و کسبوکار خانگی خود را راه بیاندازید.
4. برنامهنویسی رایانه
از جمله کسبوکارهایی است که این روزها مخاطب زیادی دارد و هر روز به تعداد موقعیتهای شغلی دورکار بر پایه این مهارت، افزوده میشود. از طرفی احتیاجی نیست که حتما تحصیلات دانشگاهی در این زمینه داشته باشید. در حقیقت در دنیای فناوری کسی برنده خواهد بود که بتواند کار حرفهایتری ارائه کند نه کسی که مدرک بالاتری دارد.
البته قطعا اگر تحصیلاتتان نیز در این زمینه باشد، مسیر هموارتری پیشرو خواهید داشت. با این وجود اگر احساس میکنید به این حوزه علاقه دارید میتوانید فعالیتتان را با آموزش از طریق روشهای خودآموز آغاز کنید و با اجرای پروژههای ساده در ابتدا دستان خود را ورزیده کنید. وبگاههای آموزشی آنلاین زیادی نیز این روزها با ارائه پروژههای آموزشی برنامهنویسی به زبانهای مختلف از جاوا و سیپلاسپلاس تا پایتون و اندروید را آموزش میدهند. حتی بسیاری از این آموزشگاههای آنلاین در پایان شما را با بازارهای موجود برای مهارتتان آشنا میکنند. به مرور زمان با افزایش مهارت میتوانید به نیروی دورکار بسیاری از مجموعهها تبدیل شوید و از خانه با انجام کار مورد علاقهتان به درآمدزایی برسید.

5. دوخت و بازاریابی ماسک
براساس توصیه وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با کرونا استفاده از ماسک در دوران کنونی شیوع کووید-۱۹ الزامی است و از طرفی گفته شده استفاده از ماسکهای پارچهای نیز میتواند در کاهش انتقال این ویروس مؤثر باشد. اگر کمی با خیاطی آشنا هستید و در خانه چرخخیاطی دارید دوخت ماسکهای پارچهای میتواند روش خوبی برای کسب درآمد در این دوران که بسیاری از مشاغل نیز با مشکل روبهرو شدهاند، باشد. شما با کمی خلاقیت میتوانید ماسکهایی خاص تولید کنید. اما راه ساده تری هم وجود دارد! موبایل خود را بردارید و به سایت یا اپلیکیشن دیوار سری بزنید. با جستوجوی کلمه ماسک راههای زیادی برای کسب درآمد به چشمتان میخورد.
6. کپیرایتینگ
برای صاحبان کسبوکار مهم است که نیرویی داشته باشند که بتواند متون تبلیغاتی ترغیبکننده برای فروش بیشتر محصولاتشان بنویسد. هنر نویسندگی و شم بازاریابی اینجاست که باید دست به دست هم بدهند تا کاربران گریزان از خواندن و دیدن پستهای تبلیغاتی در فضای وب و شبکههای اجتماعی را وادار به کلیک روی این پستها کند. تبلیغنویسی دنیای بسیار وسیع و پیچیدهای است که پس از تسلط به فنون گوناگون تولید محتوا میتوانید کمکم به فکر ورود به این حوزه باشید.
این روزها مطالب گوناگونی در این زمینه یافت میشود که برای پیداکردن آنها کافی است به مقالات ما در این باره سری بزنید. کتابهای خوبی هم در این زمینه وجود دارد و از آن کارهای پردرآمد میتواند باشد که که برای گرفتن حقوقش نیازی نیست پا از در منزل بیرون بگذارید! این یعنی کسبوکار خانگی موفق!

7. تولید محتوا برای شبکههای اجتماعی
گرافیستها وتولیدکنندگان محتوا بشتابید! تا دلتان بخواهد این روزها وبگاه و کانال و صفحه اینستاگرام به زبان فارسی داریم که کسبوکارها و شرکتهای مختلف برای بهبود وضع کسب ظوکارشان ایجاد کردهاند، اما نمیدانستهاند چه مطالبی، با چه دستهبندی و با چه سبکی در چه صفحاتی و چطور باید بارگذاری کنند تا مشتریان بیشتری سراغشان بیاید.
تولید محتوا و تسلط بر فنون آن از مهارتهای پرطرفدار در روزگار کنونی است که هر روز مشتریان اینترنتی آن بیشتر از روزهای قبل میشوند. در این باره باید به فنون و مهارتهای مربوط به نگارش مسلط شوید، با فتوشاپ و شیوه ویرایش عکس و فیلم و صدا آشنا باشید، کار با گوگل آنالیتیکس را بیاموزید و از اصول بهینهسازی موتور جستوجو (سئو) هم تا حد خوبی باخبر باشید. در این صورت کمکم بازار کار خوبی برای شما مهیا میشود که بهخوبی با کار پشت رایانه شخصی در خانه از پس آن برخواهید آمد و به همین سادگی کسب و کار خانگی راهاندازی کردهاید.
8. دستسازها
از جمله مواردی است که از سالهای دور بخش عمدهای از کسبوکارهای خانگی را دربر گرفته و امروز نیز حیات بسیاری از صنایعدستی ما به وجود چنین کسبوکارهایی وابسته است. این دسته شامل اقلام متنوعی مانند دستبافها، سوزندوزی، بافتنی، انواع سازههای تزئینی مانند مجسمهها و… را شامل میشود. البته نکتهای که در این مورد باید به آن توجه کنیم این است که چشم ما ایرانیان به صنایعدستی رایج کشورمان عادت دارد و حتی خیلی از ما استادکاران ماهر در این رشتهها را میشناسیم و به آنها برای خرید مراجعه میکنیم، بنابراین اگر بخواهیم کسبوکار کوچکی را با بازار خوب در این حوزه راهاندازی کنیم،
مهمترین ابزاری که به آن نیاز داریم خلاقیت است. ایدههای خلاقانه در طراحی متفاوت و نوآورانه دستسازهها میتواند بهخوبی مخاطب خود را در بازار پیدا کند و سودآوری بسیار خوبی به همراه داشته باشد. در همهجای دنیا برای دستسازها ارزش افزوده بسیار زیادی قائل هستند.
9. مشاور بهینهسازی موتور جستوجو
مدیر هر کسبوکاری که وبگاهی راهاندازی کرده، حتما میخواهد کاربران اینترنت وقتی در مورد محصولش در گوگل جستوجو میکنند، وبگاه او را در صفحه اول و در رتبههای بالا ببینند. برای اینکه این اتفاق بیفتد بایستی در مدیریت وبگاه و شیوه ارائه محتوا اصلاحاتی انجام شود و نکاتی مدنظر قرار گیرد.
این نکات آنقدر متنوع و گسترده است که موجب شده متخصصانی با دانش و تجربه خود مدیریت بهینهسازی یا مدیریت سئوی وبگاههای شرکتها، سازمانها و مراکز مختلف را در اختیار بگیرند و پس از مدتی کار روی تنظیمات وبگاه، بهتدریج کمک کنند رتبه وبگاه در گوگل بالا بیاید. این کاری است که انجامش از خانه ممکن است و اتفاقا صاحبان کسبوکار پول خوبی به سئوکارهای باتجربه میدهند. از همین رو میتوانید به سئو و پیشرفت و باتجربهشدن در آن فکر کنید. همین الان درباره سئو در گوگل جستوجو کنید!

10. کسب درآمد از طریق یوتیوب
در عصر دیجیتال امروز ، می توانید از روشهای خلاقانه بسیاری برای به گوش رساندن موسیقی خود استفاده کنید. YouTubeبه شما این امکان را می دهد تا از طرفداران و شنوندگان وفادار در سطح جهان درآمد کسب کنید. یوتیوب برای این کار کاملاً مناسب است است.
YouTube با هنرمندان در سرتاسر جهان همکاری می کند تا درآمد کسب کند و به نوازنده کمک کند تا درآمد بیشتری کسب کند.
راه دیگر برای کسب درآمد از طریق YouTube این است که در واقع خودتان شروع به ایجاد محتوا کنید ، و این باعث می شود منبع درآمد ایجاد شود.
تأمین درآمد خوب به عنوان یک هنرمند مستقل از همیشه راحت تر است ، زیرا بسترهای نرم افزاری رایگان به شما امکان می دهد پایه و اساس فن خود را پرورش دهید.از درآمدزایی و فروش محصولات به روشی استفاده کنید که پیش از این هرگز امکان پذیر نبود. در این دوره دیجیتال ، پول مورد توجه شماست که می توانید آن را به دست آوریددر این لیست دهتایی به شخصه این مورد را پیشنهاد میکنم و شما را دعوت به مطالعه مقاله کسب درآمد از یوتیوب میکنم.
نتیجهگیری
شما باید کمی از ایدهآلگرایی فاصله بگیرید و سختیها را به جان بخرید تا پیشرفت کنید. میدانم راهانداختن یک کسب و کار در منزل، با وجود تمام مزایایی که دارد، آنچه نیست که شما به عنوان شغل آینده انتظارش را دارید اما حداقل میتواند شما به خواستههایتان نزدیک کند. به قول تئودور رزولت: با هر آنچه که داری و هر کجا که هستی، آنچه را میتوانی انجام بده…
شما چه کسب و کارهای خانگی دیگری سراغ دارید؟ فراموش نکنید که نظرات،سوالات و تجربیات خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگدارید!