چندی بعد از ظهور اینترنت در ایران، سرویس های وبلاگ دهی فارسی مثل بلاگفا و پرشین بلاگ با همان رابط کاربری ساده و امکانات پایه شان، به ما حس فوق العاده حضور در فضای اینترنت را هدیه کردند. گاهی برای انجام کوچک ترین تغییری باید کل اینترنت را زیر و رو میکردیم. تا شاید در یک انجمن فارسی، دوست مطلعی را مییافتیم. با افزایش ضریب نفوذ اینترنت در کشور، بحث مشاغل اینترنتی و کسب درآمد از وبلاگ و وبسایت قوت بیشتری به خود گرفته است.
از رونق افتادن بازار فیزیکی و نیاز به سرمایهگذاری بالا برای ایجاد کسب و کار در آن از یک سو و استقبال مردم از محصولات و سرویسهای اینترنتی از سوی دیگر، موجب شده تا برخی به سرمایهگذاری و ایجاد کسب و کار در چنین فضایی ابراز تمایل کنند. ایجاد وبلاگ برای بسیاری از نویسنده ها هیجان بالایی دارد، فرصتی ایجاد می کند تا بتوانند علاقهمندیها، دانش و ایده های خودشان را با مردم در میان بگذارند و صد البته از وبلاگ کسب درآمد داشته باشند.
نکته خوب راه اندازی وبلاگ، ارتقا سئو سایت است که میتواند حضور برند، کسبوکار یا سازمانی را بهطور قابلتوجهی تقویت کند. البته ممکن است که شما بهطور مستقل عمل کنید یا کسبوکار نوپایی داشته باشید؛ که باز نیاز دارید به همین شیوه امکان کسب درآمد خود را بیشتر کنید و تجارت خود را رونق بدهید. زمانی که فردی تصمیم به ایجاد وبلاگ میگیرد باید درنظر بگیرد که ارسال پستهای مکرر، ایجاد کمپینهای تبلیغاتی، ارسال ایمیل به مشتریان ، تعامل با خوانندگان و موارد دیگر نیاز به تعهد جدی دارد. اگر بلاگر بهخوبی بتواند از پس مسئولیت های خود بر بیاد مطمئنا کسب درآمد ادامه پیدا و یک ثبات تجاری و مطمئن را ایجاد می کند.
مطالب و سوالاتی که در این مقاله به آنها میپردازیم به شرح زیر است:
- تاریخچه وبلاگ
- 5 مبانی وبلاگ نویسی
- کسب درآمد از وبلاگ نویسی، اما چگونه؟
- برای اینکه در وبلاگ نویسی بر رقیبان خود غلبه کنید، چه برنامهای دارید؟
- پیشنهادات تیم iNextPro برای کسب درآمد از وبلاگ
تاریخچه وبلاگ
اولین وبلاگ توسط تیم برنرزلی «مخترع وب، ایجاد شد، تعداد وبلاگها در ابتدا بسیار اندک بود تا اینکه در سال 1999 با راهاندازی چندین سرویس رایگان تعداد وبلاگ نویسان افزایش یافت. تا اواسط 2000، بیش از یک هزار وبلاگ ایجاد و این رقم تا 2002 به بیش از نیم میلیون رسید. تاریخچه وبلاگ نویسی در ایران به 16 شهریور 1380 بازمیگردد. روزی که سلمان جریری اولین وبلاگ فارسی را بر سوی صفحه اینترنت قرارداد. حسین درخشان در مهرماه 1380 در مقالهای که در روزنامه حیات نو، به چاپ رسید، به معرفی سیستم رایگان وبلاگ نویسی بلاگر پرداخت. مقاله درخشان نقطه عطفی در تاریخ وبلاگ نویسی ایران بود. شاید روزی داشتن وبلاگ به زبان انگلیسی از معدود راههای ممکن بود، ولی امروزه دیگر گرفتن وبلاگ برای یک» فارسیزبان «باوجود سایتها persianblog، blogfa از این حرفها هم سادهتر شده است.
ایوان ویلیامز، یکی از خالقین محبوبترین، ابزار وبلاگ نویسی یعنی بلاگر تعریف مختصر زیر را ارائه داده است: برای من، مفهوم بلاگ سه چیز است: تداوم، ایجاز و فرد محور بودن. بعد از گذشت یک سال از تاریخ اولین وبلاگ آمار وبلاگهای فارسیزبان از مرز 15000 نیز میگذرد و امروزه بهجایی میرسد که در دنیای وبلاگ بعد از زبانهای انگلیسی، پرتقالی و لهستانی، زبان فارسی قرار دارد. از کنار رتبه چهارم زبان در وبلاگ نویسی برای ایرانیها آنهم با این وضعیت دسترسی به اینترنت، نمیتوان بهراحتی گذشت. ابتدا این فرضیه مطرح شد که دلیل این تعداد بالا وبلاگ نویسی به دلیل نبودن آزادی بیان است و موضوع به سیاست مرتبط شد، ولی با انجام تحقیقاتی بهمرور روشن شد وبلاگهای ایرانی بیشتر از آنکه سیاسی باشند جنبه اجتماعی و بیان خاطرات شخصی و … دارند.
شری ترکل اینترنت را وسیلهای برای ابراز و نمایش روایات خود معرفی میکند که در آن افراد هم کارگردان، هم نویسنده و هم بازیگر این نمایشها میباشند. ارتباطات اینترنتی بر این اساس، زمینهی جدیدی برای ابراز و اظهار تمایلات فرد فراهم میآورد. وبلاگ با داشتن ویژگی تعاملی بودن، اینکه فرد هم نویسنده است و هم خواننده، این امر را پررنگتر میکند.
نوشتن خاطرات، دغدغهها، تجربیات و… موجب میشود افراد خود را بازگو کنند و یکی از فرصتهای “خودآگاهی” است. با نوشتن انسان از دست عواطف منفی و نامطلوب خلاص میشود و از موفقیتها و تواناییها لذت میبرد و در کل نوشتن موجب اصلاح و بالا رفتن تراز” مفهوم خود” میشود. یکی از ویژگیهای وبلاگ بازخور است که با نقد و اظهارنظر از سوی دیگران باعث بالا رفتن این آگاهی میشود. “هویت را محصول فرآیندی مستمر میان خود و دیگری میداند و معتقد است یک دیالکتیک درونی/ برونی برای یافتن این هویت وجود دارد.”
شاید یکی از مهمترین تأثیرات وبلاگ، تأثیر آن بر شخصیت اجتماعی فرهنگی و رها کردن و آشکار ساختن لایههای پنهانی هویت افراد باشد، طبق مدل “مازلو” انسانها علاوه بر نیازهای جسمانی دارای نیازهای اجتماعی نیز هستند که حد نهایی آن “خود شکوفایی” است، نیاز بهراستی رساندن هستی خویش و کشف تواناییهای بالقوه و به کار گرفتن آن. گذشته از خود شکوفایی وبلاگ فضا را برای ارتباط برقرار کردن ایجاد میکند، فرد سعی میکند ارتباطی اثربخش داشته باشد تا بتواند درنتیجه آن لذت ببرد. ویژگیهایی که بهطور معنیداری براثر بخشی، اثر میگذارد: گشودگی، همدلی، مثبتگرایی و تساوی است. در کشورهای مختلف با توجه به فرهنگ، آدابورسوم و میزان جمعگرایی یا فردگرایی و … بازنمایی خود در واقعیت فرق میکند.
5 مبانی وبلاگ نویسی

1. محتوایی باکیفیت ارائه کنید
مطمئناً محتوای باکیفیت احتمال ماندگاری کاربران و حتی بازگشت دوباره آنها را به وبلاگ افزایش میدهد. زمانی کاربران به سایت برمیگردند که از مقالات شما لذت ببرند. پس نباید اجازه دهید که توانایی شما با یک محتوای بیکیفیت به چشم نیاید و تخصص خود را در محتوای کاملاً تحقیقشده نشان دهید.
2. وبلاگ را بستری برای افزایش تعامل با کاربران بدانید
وبلاگ نهتنها باید خوانندگان را راضی کند، بلکه باید بتواند شوق آنها را برای مراجعه مطالب بیشتر سایت افزایش دهد. مثلاً اگر صفحات شما آموزشی است نیاز به فیلم و آزمون پرسش و پاسخ پیدا میکنید تا واقعاً کاربران بتوانند مطلب را یاد بگیرند و از بودن در صفحه شما لذت ببرند. پس هر چه خوانندگان خود را بیشتر جذب کنید، کسب درآمد از وبلاگ بیشتر خواهد شد.
3. وبلاگ بستری برای افزایش تعامل با کاربران بدانید
افراد برای رفع نیازهای خود (مثلاً اگر بخواهند چیزی را یاد بگیرند یا دنبال راهحلی برای مشکل خود باشند) محتوای وبلاگ را میخوانند. پس باید از ارائه محتوا فراتر بروید و برای نوشتن پستهای سایت هدف داشته باشید و اطلاعات مفید را قرار دهید.
4. ارزش پیشنهادی خود را مشخص کنید
افراد برای رفع نیازهای خود (مثلاً اگر بخواهند چیزی را یاد بگیرند یا دنبال راهحلی برای مشکل خود باشند) محتوای وبلاگ را میخوانند. پس باید از ارائه محتوا فراتر بروید و برای نوشتن پستهای سایت هدف داشته باشید و اطلاعات مفید را قرار دهید.
5. اقتدار خود را نمایش دهید
اگر یک متخصص درزمینهٔ خود باشید مردم با نگاه دیگری به تجارت شما نگاه میکنند. مثلاً اگر با ایجاد حضور خود در سایر سیستمعاملهای آنلاین (مثل اینستاگرام و فیس بوک) کلمه تخصصی خود را انتشار دهید. میتوانید در این ابزارها مقالات خود را منتشر کنید و یک رسانه قوی را دنبال کنید. این راهکارها اعتبار شمارا بهعنوان یک رهبر فکری تقویت میکند و منجر به یک ترافیک جدی میشود. در آخر باید دو عنصر “محتوای قدرتمند ” و “مخاطب اختصاصی موفقیت ” را برای وبلاگ خود داشته باشید.
کسب درآمد از وبلاگ نویسی، اما چگونه؟
خبر خوب این است که وبلاگ نویسی، دیگر یک مسئولیت وقتگیر و بدون مزد نخواهد بود. راههای متعددی پیش روی شماست تا بتوانید از مهارت خودتان پول دربیاورید. چه اینکه در حال حاضر وبلاگ دارید و چه اینکه به دنبال ساخت یک وبلاگ هستید، بکار بستن یکی یا چند راهکار زیر به شما دررسیدن به درآمد کمک میکند. قبل از یادگیری نحوه کسب درآمد از طریق وبلاگ، باید بتوانید مطالبی را ارائه کنید؛ که قدرت ارتباطی خوبی با کاربران ایجاد کند و باعث افزایش میزان مخاطبان میشود. مطمئناً قرار نیست یکروزه و با یک مقاله معجزه کنیم و شمارا به درآمدزایی برسانیم. ترجیح میدهیم معقولانه راه رسیدن به کسب درآمد از وبلاگ را به مراحل مختلف تقسیم کنیم تا بهخوبی نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید.

1. یک وبلاگ بسازید
کسب درآمد از وبلاگ، قصۀ مرغ و تخممرغ نیست زیرا تا زمانی که یک وبلاگ نداشته باشید خبری از درآمد نخواهد بود. درواقع، ساختن یک وبلاگ مانند خلق یک تخممرغ است و بهتنهایی شمارا به درآمدزایی نمیرساند.
شما هم نمیدانید چگونه باید یک وبلاگ بسازید؟ اصلاً نگران نباشید زیرا عمده وبلاگ نویسان جهان با این مشکل روبرو هستند. بسیاری از افرادی که ایده ساخت یک وبلاگ به ذهنشان میرسد، پیشزمینه چندانی از مسائل تکنولوژیک مربوط به ساخت و اداره وبلاگ ندارند و تنها درزمینهٔ تولید محتوا خبره هستند. بااینحال، اگر ساخت وبلاگ فرایند آنچنان تخصصی نیست و تنها کافی است با عضویت دریکی از سرویسدهندههای وبلاگ ایرانی مانند بلاگفا یا میهن بلاگ برای خود یک وبلاگ ایجاد کنید. افزون بر این، سرویسدهندههای خارجی نیز وجود دارند که امکانات مناسبی در اختیار کاربران قرار میدهند اما معمولاً در بین ایرانیان کمتر شناختهشده هستند که از میان آنها میتوان به ClearBlogs و Blogger اشاره کرد.
بااینحال، اگر میخواهید کمی حرفهایتر با این مسئله برخورد کنید بهتر است از سیستمهای مدیریت محتوایی مانند ورد پرس استفاده کنید. زمانی که از سیستم مدیریت محتوای ورد پرس استفاده میکنید، در حقیقت وبلاگ شما به شکل یک سایت رسمی با دامنه اختصاصی به مخاطب معرفی میشود. همچنین، در ورد پرس این امکان رادارید که قالبی را که بر اساس سلیقهتان را بر روی وبلاگ خود قرار دهید. بااینحال باید گفت که اگر دانش و تخصصی در ساخت و مدیریت وبلاگ و وبسایت ندارید، استفاده از سیستم ورد پرس، در مقایسه با سرویسهای وبلاگ نویسی، برایتان هزینه خواهد داشت. اگر میتوانید کمی پول در ابتدای کار خرج کنید، پیشنهاد ما سیستم ورد پرس است.
2. به دنبال مخاطبان بیشتر باشید
اگر به دنبال کسب درآمد از وبلاگ خود هستید تنها تمرکز برای ساخت یک وبلاگ خوب با محتوای مناسب کافی نیست، بلکه لازم است کمی از لاک وبلاگ خود خارج شوید و به ترویج و تبلیغ آن بپردازید. درواقع شما امروزه هر موضوعی برای وبلاگ خود انتخاب کنید تا حدودی رقیبان حرفهای و باسابقهای دارید که در صدر نتایج جستوجو قرار دارند. حال برای غلبه بر این رقیبان چه برنامهای دارید؟
راههای زیادی برای افزایش مخاطبان اینترنتی وجود دارد، اما در هنگام کسب درآمد از وبلاگ بیش از افزایش ترافیک به خوانندههای واقعی نیاز دارید. چرا؟ چون تنها خوانندههای واقعی بر روی تبلیغات شما کلیک میکنند، در وبسایت شما میچرخند و از شما خرید میکنند! با این وصف، باید به دنبال افرادی باشید که واقعاً به موضوع وبلاگ شما علاقهمند هستند و این محتوا را در جای دیگری پیدا نمیکنند. در آغاز به شخصیت و مدلهای رفتاری خوانندههای وبلاگ خود فکر کنید. شاید لازم باشد یک مخاطب غیرحقیقی (که اصطلاحاً به آن پرسونا گفته میشود) خلق کنید. خلق پرسونا معمولاً هنگامیکه مخاطبان وبلاگ شما طیف خاصی از افراد جامعه با صفات و ویژگیهای مشترک را شامل میشوند، مفید خواهد بود و به شما کمک میکند تا با روشهایی هوشمندانهتر آنها را جذب کنید.
پسازاینکه از ویژگیهای احتمالی مخاطبان خود مطلع شدید، باید فکر کنید که این مخاطبان در کجا بیشتر حضور دارند؟ به این منظور تا حد امکان به پرسشهای زیر پاسخ دهید:
- آیا مخاطبان شما وبلاگهای خاصی را مطالعه میکنند؟ سه مورد از آنها را یادداشت کنید.
- آیا در انجمنها و فروم های اینترنتی حضور دارند؟ سه مورد از آنها را یادداشت کنید.
- آیا به شنیدنپادکست علاقه دارند؟
- با چه شبکههای اجتماعی ارتباط بیشتری دارند؟ سه مورد از آنها را نام ببرید.
- چه صفحاتی را در شبکههای اجتماعی دنبال میکنند؟ سه مورد از آنها را یادداشت کنید.
هر یک از این فضاها که امکان دارد مخاطبان شما در آنجا حضورداشته باشند، یک فرصت برای تبلیغ وبلاگ شما محسوب میشوند که میتوانند با درج یک نظر مناسب، پیشنهاد تولید یک پست مهمان به صاحب صفحه یا با پاسخ مفید به پرسشهای دیگر اعضای حاضر، مورداستفاده قرار گیرد. آنچه در هنگام حضور در چنین فضاهایی اهمیت دارد، فعالیت ارزشمند و مفید است، نه درگیر شدن در بحثهای بینتیجه و ارسال نظرات تند و نامناسب!
3. محتوای خود را بهینهسازی کنید
میزان درآمد شما از وبلاگ بهطور مستقیم به دیده شدن آن توسط مخاطبان ارتباط دارد. درواقع، هر چه وبلاگ شما بازدیدکننده بیشتری داشته باشد، بهاحتمالزیاد درآمدتان نیز افزایش مییابد. اینجاست که مسئلهای با عنوان سئو یا بهینهسازی مطالب برای موتورهای جستوجو مطرح میشود. با جستوجو در اینترنت مطالب آموزشی فراوانی در رابطه با سئو محتوای متنی و تصویری یافت میشود، برای نمونه همین سایت iNextPro!

4. با مخاطبان خود تعامل مثبت داشته باشید
با تمرکز مستمر بر تولید محتوای مفید و پیدا کردن تعداد بیشتری خواننده، متوجه خواهید شد افرادی که از وبلاگ شما بازدید میکنند. رفتهرفته با محتوای شما ارتباط برقرار کردهاند. با این وصف، باید علاوه بر استمرار در تولید محتوای باکیفیت، بخشی از تمرکز خود را هم به ایجاد ارتباط بهتر با مخاطبان خود قرار دهید. عمدتاً مخاطبان با درج نظرات خود در زیر پستهای وبلاگ با شما ارتباط برقرار میکنند. درنتیجه باید به نظرات آنها پاسخ دهید، به انتقادات و پیشنهادات آنها توجه کنید و درصورتیکه تقاضای انتشار محتوای خاصی رادارند، آن را در دستور کار خود قرار دهید. درمجموع باید کاری کنید تا مخاطبان، دوباره به وبلاگ شما بازگردند.
5. وقت کسب درآمد از وبلاگ رسیده!
خب، 5 قدم اول یعنی ساخت وبلاگ، تولید محتوای باکیفیت، بهینهسازی محتوا برای موتورهای جستجو، پیدا کردن مخاطب و تعامل مناسب با آنها پایههای کسب درآمد از وبلاگ هستند. پس از طی این مراحل، بهاحتمالزیاد تخممرغ شما تبدیل به یک مرغ شده است. و حالا میتواند برای شما تخم بگذارد! تشخیص این موضوع نیز چندان سخت به نظر نمیرسد. بررسی میزان بازدیدکنندگان، سنجش رفتار آنها در صفحات وبلاگ و جایگاه وبلاگ شما در نتایج جستجو برای عبارات کلیدی، همگی نشانههایی واضح برای آگاهی از میزان موفقیت شما در ساخت یک وبلاگ سودآور است. درهرحال، اکنون وقت کسب درآمد است!
حال میخواهیم به بررسی چند مورد از نمونههای پیشنهادی تیم iNextPro بپردازیم:
یک بلاگر فریلسنر شوید
یکی دیگر از راههایی که میتواند سودآوری خوبی داشته باشد تبدیلشدن به یک نویسنده مستقل است. شما برای انتشار مطالب خود میتوانید نمونه کارهای ارزشمند خود را برای بلاگ های دیگر استفاده کنید. این مطالب میتوانند اقتدار و تخصص خاصی را نشان دهند و ارزش کاری شمارا بالا ببرند.

از تبلیغات آنلاین استفاده کنید
یکی از مطمئنترین راههای کسب درآمد تبلیغاتی است که در سایت شما قرار میگیرد. این کار میتواند یک تلاش حداقلی بهحساب آید. تمامکاری که باید انجام دهید ایجاد یک حساب کاربری با یک سرویس ارائهدهنده تبلیغات آنلاین و متصل کردن تبلیغ به سایت است. درصورتیکه بخواهید سودآوری برای تبلیغ ایجاد شود، باید تبلیغ را با علایق مخاطبان تطبیق دهید. مثلاً اگر وبلاگ با سلامتی و بهداشت سرکار دارد باید مطالبی را قرار دهید که متناسب با سلامتی و بهداشت باشد. همچنین با استفاده از ابزار Google AdSense میتوانید تعیین کنید کدام قسمتها، صنایع و دستهبندی تبلیغات در وبلاگ شما نمایش داده شود تا از مناسب بودن تبلیغ خود مطمئن باشید. “همچنین میتوانید ظاهر تبلیغ خود را متناسب با طراحی وبسایت انجام دهید.”
پستهای حمایتشده یا مهمان ارسال کنید
گزینه دیگر که میتوانید در ایجاد محتوای خود داشته باشید، ایجاد محتوای حمایتشده برای یک محصول یا خدمات خاص است. این نوع ارسالها شکل مؤثرتری برای موفقیت تبلیغات بهحساب میآید و راهی قدرتمند برای کسب درآمد وبلاگ است. برای شروع میتوانید مثلاً با برندهای مختلفی شریک شوید. با ارسال ایمیل به برندهای خود و پرسوجو فرصتهای همکاری را به دست آورید. این پستهای حمایتشده اغلب شامل بررسی محصول است که میتوانید از موارد زیر کمک بگیرید:
- اگر به دنبال مشارکت بیشتر باشید، میتوانید مجموعهای از پستهای حمایتشده در طی چند هفته یا ماه ایجاد کنید. تا بهاینترتیب یک منبع درآمد مداوم و ثابت داشته باشید.
- زمانی که به برندها مراجعه میکنید باید به آنها نشان دهید، چه سودی برای تجارتشان دارد. همچنین میتوانید میزان ترافیک وبسایت را به آنها نشان دهید و ایدههای قرارگیری محصولات در محتوا را با آنها نشان دهید.
- بهعنوان یک وبلاگ نویس فقط محصولاتی که به آنها اعتقاددارید و فکر میکنید ارزش واقعی دارند را ارائه کنید.
یک وبینار ایجاد کنید
میتوانید از دانش خود برای ایجاد وبینار استفاده کنید. وبینار از کلمه (Web-Based Seminar) گرفتهشده است و به هر کلاس، دوره، سمینار یا هر رویداد آنلاین در محیط وب گفته میشود. که بهصورت کاملاً آنلاین دوطرفه در یکزمان مشخص برگزار میشود.
خدمات مشاوره قرار دهید
زمانی که اقتدار خود را با برند خود نشان میدهید، دانش خود را با خوانندگان به اشتراک میگذارید. و مطالب خود را با جلسات آموزشی سریالی تکمیل میکنید. مشاوره میتواند بهعنوان راهی دانش را به آموزش مفید برای دیگران تبدیل کنید. و احتمال بهکارگیری آن را در زندگی بیشتر کند. مثلاً اگر یک وبلاگ نویس سفر هستید میتوانید برنامههای سفر سفارشیشده را براساس علاقه و بودجه برای مشتریها ارائه کنید. و راهکارهای فوقالعادهای را در پکیج مشاورهای خود داشته باشید.

امکان فروش کالا را فراهم کنید
بسیاری از وبلاگ نویسان فروش محصولات خود را به کمک محتوا ارتقا میدهند تا درآمد خوبی کسب کنند. درحالیکه برخی از وبلاگ نویسان از قبل شناخته شدن و احتمال فروش کالا بیشتری دارند. اما شهرت اینترنتی فقط پیششرط لازم برای فروش کالاست. اگر بتوانید با استفاده از وبسایت خود یک فروشگاه آنلاین راهاندازی کنید. امکان گذاشتن کالاهای مرتبط در بخشی از بلاگ فراهم میشود، مثلاً میتوانید کالاهای خاصی را مربوط به دستهبندی خاص قرار دهید.

پادکست تهیه کنید
اگر میخواهید با ایجاد خلاقیتهای بیشتر در وبلاگ خود متنوع عمل کنید پادکست گزینه خوبی برای کسب درآمد است که البته امروزه بیشتر به آن برمیخوریم و خیلی بیشتر از قبل متداول شده است. یکی از بهترین راهکارها استفاده محتوای صوتی در کنار مطالب ایجادشده است، به این صورت میتوانید بهسادگی برای هرکدام از صفحات نیز پادکست ایجاد کنید. ایجاد پادکستها خیلی میتواند مفید باشد چون اغلب افراد با گوش دادن به پادکست راحتتر مطلب پیچیده را متوجه میشوند و حتی با ذخیره آن احتمال بازگشت به وبلاگ فراهم میشود و ترافیک ثابتی ایجاد میشود.
با بازاریابی وابسته پیش بروید
یکی از گزینههایی که برای شما پیش میآید بازاریابی وابسته است. که شما برای تبلیغ محصول با یک برند همکاری میکنید و برای هر کالایی کمیسیون دریافت میکنید. ازنظر وبلاگ نویسان و برندهای تجاری بازاریابی وابسته وضعیت درآمدزایی خوبی دارد و برنده کسب درآمد آنلاین است. این درآمد مبتنی بر عملکرد زمانی بهتر عمل میکند که مخاطب با هر دو طرف یعنی با برند و خود بازاریاب درگیر شده باشد و علاقهمندی نسبت به آن کالا پیدا کند. زمانی میتوانید راههایی برای لینک به ارزش محصول با محتوای ارگانیک پیدا کنید که فروش قویتری داشته باشید. از این طریق میتوانید برای برنامههای متنوع انتخابی خود “برای هر خریدی که انجام میشود” کمیسیون خود را دریافت کنید.
در وبلاگ خود تبلیغات داشته باشید
برای اینکه روش های فوق مؤثر شود باید بهطور مداوم آن را ارتقا دهید تا بتوانید بهطور مداوم ترافیک بیشتری هدایت کنید و با مخاطبان خود بیشتر درگیر شوید.
با ارسال پستهای وبلاگ و کسب درآمد از محتوای خود استراتژیهای زیر را پیادهسازی کنید تا سایت شما سودآور شود.
- بهینهسازی موتورهای جستجو: سئو یا بهینهسازی موتورهای جستجو با ایجاد محتوا درهمتنیدهاند. وقتی مطالبی را در وبلاگ مینویسید باید محتوای خود را تا جایی که میتوانید ارتقا دهید تا در گوگل و موتورهای جستجو رتبه بالایی دریافت کنید. البتهراهنمای سئو برای وبلاگ نویسان میتواند یک استراتژی قوی را برای سایت شما داشته باشد.
- در رسانههای اجتماعی فعال باشید:وبلاگ نویسی و بازاریابی رسانههای اجتماعی تأثیر فوقالعادهای در سودآوری سایت دارد. مثلاً اگر در یوتیوب، توییتر، فیس بوک، اینستاگرام یا لینکدین محتوای قانعکننده ایجاد کنید و یک جریان ثابتی از ترافیک را در وبلاگ خود داشته باشید.
- طرفداران را با ایمیل مارکتینگ جذب کنید: خبرنامهها میتواند گزینه عالی برای ارتباط قوی با مخاطبات ایجاد کند. آخرین پستهای بلاگ خود را با ایمیلهای جذاب تبلیغ کنید تا مخاطبان شما ترغیب به بازگشت به سایت داشته باشند.
تبلیغات نمایشی (CPM)
این سیستم تبلیغاتی شباهت بسیاری به تبلیغات کلیکی دارد با این تفاوت که شما درازای تعداد نمایش یک تبلیغ پول دریافت میکنید. این شیوه به نام CPM شناخته میشود و واحد شمارش نمایش، معمولاً بر مبنای 1000 گذاشته میشود. بهاینترتیب، یک وبلاگ ماهیانه درازای هر 1000 بار نمایش یک بنر تبلیغاتی مبلغی دریافت میکند. قیمت این تبلیغات بر اساس کیفیت وبلاگ و موضوع آگهی تبلیغاتی متغیر است. البته، راه سادهتر اقدام به فروش قسمتهایی از وبلاگ برای نمایش دائم تبلیغات بنری است. در این متد، دیگر تعداد کلیک اهمیت ندارد و نفع یا ضرر آن قابل پیشبینی نیست.

تبلیغات کلیکی (PPC)
تبلیغات، نخستین راهی است که وبلاگ نویسان از طریق آن شروع به کسب درآمد میکنند. امروزه بسیاری از شرکتها و سازمانهای مختلف تبلیغات در فضای مجازی را به انتشار آگهی در روزنامه و مجلات ترجیح میدهند. بدین ترتیب، یک وبلاگ نویس میتواند بدون نیاز به سرمایه یا تخصص خاصی بهجز موضوعات مرتبط با وبلاگ خود، کسب درآمد کنند. معروفترین سرویس تبلیغاتی را میتوان گوگل ادسنس دانست که متعلق به غول اینترنتی گوگل است و درزمینهٔ تبلیغات کلیکی فعالیت میکند. البته این سرویس سالهاست که ایرانیان را تحریم کرده و البته اینکه از زبان فارسی نیز پشتیبانی نمیکند. ا این وجود، اگر میتوانید به زبانی غیرفارسی محتوا تولید کنید و همچنین در میان دوستان و اقوام خود افرادی قابلاعتماد در خارج از کشور دارید که میتوانند با آدرس خود برای شما حساب بانکی ایجاد کنند، بازهم میتوانید بر روی سرویس گوگل ادسنس و درآمد حاصل از آن حساب کنید.
علاوه بر این سرویس، برنامههای دیگری نظیر Chitika’s eMiniMalls و WidgetBucks و Text Link Ads نیز وجود دارند. که با ارائه تبلیغات متنی به وبلاگ شما درازای کلیک کاربران پول پرداخت میکنند. همچنین طی سالیان گذشته، سرویسدهندههای ایرانی نیز در این زمینه رشد قابلتوجهی کردهاند. مطمئناً اگر وبلاگ شما بتوانند روزانه تعداد قابلتوجهی از کاربران را به سمت خود جلب کند. بسیاری از برندها برای تبلیغات بر روی سایت شما تمایل نشان خواهند داد. درهرحال این شیوه از درآمدزایی، به دلیل سهولت بیشتر و دردسر کمتر برای وبلاگ نویسانی که در ابتدای راه هستند بسیار محبوب است.
نتیجهگیری
هر کسبوکار آنلاینی میتواند از طریق وبلاگ کسب درآمد داشته باشد. وبلاگ نویسان چندین راه پیش روی خود دارندو با انتخاب هرکدام از مطالب تبلیغاتی تا فروش کالا و خدمات میتواند. کسب درآمد ثابت و رضایت کنندهای را فراهم کند. دراینبین اگرچه کسب درآمد از وبلاگ کمی مشکل به نظر میرسد. اما همچنان افراد زیادی در دنیا از این ابزار ساده به کسب درآمد مشغولاند. هرچند درآمدزایی از وبلاگ نیز مانند هر حرفه دیگری نیازمند زمان و کسب مهارت فراوان است. واضح است که هرچه به انتهای فهرست بالا نزدیک شویم. شیوه کسب درآمد از وبلاگ به مهارت، زمان و اعتبار بیشتری نیاز دارد. اما این سختی بسیار باارزش است زیرا درآمدی بیشتر و قابلاطمینانتر را برای شما فراهم میکند. در آخر شمارا به خواندن مقاله «چگونه به وبلاگ نویس حرفهای تبدیل شویم» دعوت میکنم.